A projektekkel kapcsolatos információk 2023. június 30-áig frissültek. Újabb információk itt érhetőek el:
https://kormanyhivatal.kh.gov.hu/kormanyhivatalok/komarom-esztergom
+36-34-795-068 / +36-34-795-069
foglalkoztatas@komarom.gov.hu
2800 Tatabánya, Bárdos László u. 2.

Tatabányai Foglalkoztatási Paktum

TOP 6.8.2-15-TB1-2016-00001

 

A kedvezményezett neve: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

Konzorciumi partnerek: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, Tatabánya Megyei Jogú Város Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft.

A projekt címe: Tatabányai Foglalkoztatási Paktum

A szerződött támogatás összege: 300.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Tatabánya Megyei Jogú Város Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. alkotta konzorcium sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.8.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében című felhívásra. Az Európai Szociális Alapból finanszírozott projektnek köszönhetően Tatabánya és térsége a foglalkoztatási helyzet javítása céljából 300 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt a hátrányos helyzetű személyek elhelyezkedését és ezzel a helyi cégeknél jelentkező munkaerőhiány csökkentését segíti kompetencia és szakmai képzések, bértámogatások, utazási költségtérítés és lakbértámogatás biztosításával.

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerőpiaci programokba 205 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 90 fő, a támogatást követő 6 hónapot követően is foglalkoztatottak száma legalább 58 fő.

A konzorcium feladatmegosztása: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának feladata a projekthez kapcsolódó tájékoztatás, figyelemfelkeltés, a kötelező nyilvánosság biztosítása, az intenzív marketing tevékenység (pl. információs kiadvány, rendezvények, projekt honlap), a paktum monitoring és a minősítés megszerzésének biztosítása. A munkaerőpiaci szolgáltatásokat Komárom-Esztergom Megye Kormányhivatalának Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya (KEMKH) a GFSZ-szel megosztva, szorosan együttműködve nyújtja. A KEMKH munkaerőpiaci szakemberekkel valósítja meg a projektben vállalt munkaerőpiaci szolgáltatásokat, valamint további szakmai megvalósító munkatársak végzik el a szakmai feladatok koordinálását és dokumentálását. A munkaerőpiaci szolgáltatásban résztvevő munkatársak mindkét szervezetnél a 30/2000 (IX.15.) GM rendelet szerint kerülnek kiválasztásra. A GFSZ saját székhelyén működteti a projektmenedzsmentet és a paktum irodát, szakmai megvalósítók bevonásával. Befektetés-ösztönző programot valósít meg, valamint további szakmai munkatársakkal (munkaerőpiaci információt nyújtó szakértővel, mentorral, vállalati kapcsolattartóval és pályaorientációs tanácsadóval), eseti jelleggel speciális szakértőkkel, munkaerőpiaci szolgáltatásokkal segíti a célcsoport fejlesztését és elhelyezkedését.

A konzorciumi partnerek a foglalkoztatási paktumba bevonják a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatot, amely ernyőszervezetként segíti és fogja össze a megyében megvalósuló paktum projekteket, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát, mely szervezet szakmai segítséget nyújt a célok elérése érdekében.

A foglalkoztatási partnerség együttműködik a munkaerőpiaci beavatkozások koordinálását és a támogatások szinergiájának megvalósulását összefogó Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárságával.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 10. 31.

A projekt azonosító száma: TOP 6.8.2-15-TB1-2016-00001

Bővebb információ a projektről az alábbi honlapon olvasható: paktum.gfsz.hu

Hírlevél

Statisztika

Ma128
Tegnap312
Ezen a héten1590
Ebben a hónapban11673
Összes722818

Látogatók Infói

  • IP címe: 3.215.186.30
  • Böngésző: Unknown
  • Böngésző verziója:
  • Operációs Rendszer: Unknown

Ki van Online

3
Elérhető

2024-05-24

 

kormany.hu

 

kemkh