A projektekkel kapcsolatos információk 2023. június 30-áig frissültek. Újabb információk itt érhetőek el:
https://kormanyhivatal.kh.gov.hu/kormanyhivatalok/komarom-esztergom
+36-34-795-068 / +36-34-795-069
foglalkoztatas@komarom.gov.hu
2800 Tatabánya, Bárdos László u. 2.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, konzorciumban Esztergom Város Önkormányzatával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében foglalkoztatási paktumot hozott létre Esztergom járás területén. A paktum ünnepélyes keretek között 2017. április 28-án alakult meg. Az együttműködési megállapodást a konzorciumi partnerek mellett – széles társadalmi összefogáson alapulva – további 15 partner írta alá.

 

A 2017. január 9-én indult és 2018. október végéig tartó, Foglalkoztatási paktum megvalósítása Esztergom járás területén című projekt célja olyan munkaerő kínálat kialakítása, amely megfelel a járásban működő vállalkozások munkaerőpiaci igényeinek, és ezáltal közvetlenül szolgálja a gazdaságfejlesztési célok elérését. Ezt egy komplex, képzéssel egybekötött foglalkoztatási program megalkotása révén éri el, melynek irányító és koordináló szerve a megalakult Esztergom Járási Foglalkoztatási Paktum.  A paktum létrejöttét széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. A foglalkoztatási esélyeket javító komplex program megvalósításába kormányzati, önkormányzati szereplők mellett képző intézményeket, vállalkozásokat és civil szervezeteket egyaránt bevontunk. A program sikerének kulcsa, hogy a járási szereplők aktívan vegyenek részt a valós igényekre épülő foglalkoztathatóság kialakításában.  A közös célok érdekében 2017. április 28-án tizenhét partner ünnepélyes keretek között aláírta az Esztergom Járási Foglalkoztatási Paktum együttműködési megállapodását.

A projekt célcsoportja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők, megváltozott munkaképességűek, illetve az inaktívak. Közéjük tartoznak az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők, az 50 év felettiek, a GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, a közfoglalkoztatottak, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, a megváltozott munkaképességűek, valamint a roma nemzetiséghez tartozó személyek.

A program a célcsoport elhelyezkedési esélyeinek javítását komplex, egyéni programok megvalósításával segíti: munka-erőpiaci szolgáltatásokkal, képzésekkel, bér- és bérköltség támogatásokkal, illetve ezek kombinációjával. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, összességében 215,50 millió forint európai uniós, valamint a Magyar Állam által társfinanszírozott, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg, melynek több mint 70%-a a célcsoportra fordítódik. A támogatások eredményeként a munkaerő-piaci programba mintegy 139 főt vonunk be, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 61 fő, a támogatást követő 6 hónapon belül is foglalkoztatottak száma pedig 15 fő.

 

A pályázati felhívást innen tölthetik le.

Pályázati felhívás

A projekt által létrehozott szellemi termékeket az alábbiakban tölthetik le, a dokumentumok az ICG Ex Ante Kft. tervezésében a paktumszervezet koordinációjában készültek el.

Megvalósíthatósági tanulmány

Foglalkoztatási Stratégia és akcióterv

 

 

Hírlevél

Statisztika

Ma14
Tegnap394
Ezen a héten1281
Ebben a hónapban10248
Összes747286

Látogatók Infói

  • IP címe: 3.238.121.7
  • Böngésző: Unknown
  • Böngésző verziója:
  • Operációs Rendszer: Unknown

Ki van Online

1
Elérhető

2024-07-25

 

kormany.hu

 

kemkh