A projektekkel kapcsolatos információk 2023. június 30-áig frissültek. Újabb információk itt érhetőek el:
https://kormanyhivatal.kh.gov.hu/kormanyhivatalok/komarom-esztergom
+36-34-795-068 / +36-34-795-069
foglalkoztatas@komarom.gov.hu
2800 Tatabánya, Bárdos László u. 2.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal illetve jogelőd szervezete (Munkaügyi Központ) minden évben különböző rendezvényeket, fórumokat szervezett különböző helyszíneken (Tatabánya, Tata, Esztergom, Komárom…) a pályaválasztás elősegítése érdekében:

  • Pályaválasztási Kiállítás (a 2-3 napos rendezvényeken a térség közép- és felsőfokú oktatási intézményei, iskolái; felnőttképzést folytató szervezetek mutathatták be képzési „portfóliójukat” az érdeklődőknek). A rendezvényen un. „Szakma-sziget+ program is bemutatkozott, ahol a megyei munkáltatók közül sokan mutatták be tevékenységüket, szakmájukat (pl. díszkovács…).
  • Fiatalok Európája (elsősorban a pályakezdő továbbtanulni és/vagy elhelyezkedni szándékozó fiatalok részére szervezett képzési – és állásbörze)
  • Karrier Expó (pl. 2016. szeptember 27-én Karrier Expo 2016 címmel Állásbörzét és információs napot szervezett Tatabányán),
  • Nemzetközi Állásbörzék (pl. Esztergom, Komárom), ahol a szlovák munkaügyi szervezettel közösen került sor a rendezvény megszervezésére.
  • A Pályaválasztási Kiállítás és egyéb rendezvények sok esetben konferenciákkal, szakmai fórumokkal párosultak, ahol a szakemberek mellett az érdeklődők is új információkat szerezhettek a pályaválasztással, az át- és továbbképzésekkel, a foglalkoztatással…. kapcsolatosan.

A megye szinte valamennyi járási székhelyén megrendezésre került valamilyen, a pályaválasztáshoz kötődő program az általános és középiskolás tanulók, valamint szüleik számára, hogy megismerkedjenek a megye iskoláival, a képzésekkel, szakma-, és pályaválasztással, továbbá tájékozódjanak az aktuális továbbtanulási lehetőségekről.

Az elmúlt években sikeres kezdeményezés volt a „Szakmatúra” nevű pályaválasztási akció, amely keretében a fiatalok üzemeket látogathattak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, így közvetlenül tapasztalhatták/láthatták az egyes vállalkozásoknál az egyes szakmákat.

A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakemberei folyamatosan biztosítanak tájékozódási lehetőséget a pályaorientációval, a szakmunkástanulók tanulószerződésével és ösztöndíj lehetőségekkel kapcsolatosan.

A megye és Oroszlány középfokú oktatási intézményei is minden évben rendeznek nyílt napokat, pályaválasztási napokat, ahol az általános iskolák végzős diákjai megismerkedhetnek az egyes intézményekkel, az indítani tervezett képzésekkel.

  • PVK katalógus

Hírlevél

Statisztika

Ma115
Tegnap312
Ezen a héten1577
Ebben a hónapban11660
Összes722805

Látogatók Infói

  • IP címe: 3.215.186.30
  • Böngésző: Unknown
  • Böngésző verziója:
  • Operációs Rendszer: Unknown

Ki van Online

1
Elérhető

2024-05-24

 

kormany.hu

 

kemkh